Go Back

Fiske karry fra sydindien

Skal du prve indisk mad, så prøv denne fiske karry. Den er awsome !!!
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Antal 4
Kalorier 1400 kcal

Equipment

  • Stor pande
  • Kokkekniv

Ingredienser
  

  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Sorte sennepsfrø
  • 12 stk Karryblade frysetørrede eller friske
  • 1 spsk Løg I tern
  • 1/2 spsk Aubergine I tern
  • 2 spsk Fed hvidløg knus
  • 1 spsk Rød chili, hakket
  • 2 tsk Gurkemeje
  • 1 tsk Koriander stødt
  • 1 tsk Spidskommen stødt
  • 1 tsk Chili-flager(valgfri)
  • 400 gr Hakkede tomater fra dåse
  • 400 ml Kokosmælk min 18 %
  • 2 stk Lime 2 halveret/revet +1 til servering
  • 500 gr Filet skåret i 3 cm tern
  • 1 bdt spsk frisk koriander til pynt
  • 250 gr Ris koges efter anvisning
  • 5 stk Naanbrød

Sådan gør du
 

  • Varm olie op i en stor stegepande eller sautépande med låg og steg sennepsfrø og karryblade, indtil de begynder at poppe og dufter. Rør løg, ingefær, hvidløg og chili ind og kog i 5-6 minutter på medium varme. 
  • Rør knuste krydderier i og chili-flagerne (hvis de bruges) og kog i endnu et minut
  • Tilsæt tomaterne og aubergine og lad dem simre i 10 minutter (tilsæt et stænk vand, hvis det ser tørt ud), og fortsæt med at koge, indtil tomaterne går i stykker. Rør kokosmælk i, og lad den simret, krydre derefter og pres lime i (tilsæt revet skal af lime til saucen for at få ekstra smag). Lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil det er reduceret og rig på smagen.
  • Kom fisken i saucen og lig låget løst ovenpå. lad det simre over en mild varme i et par minutter, indtil fisken er tilberedt. 
  • Serveres med korianderblade med ris og/eller naanbrød samt ekstra lime.

Noter

Hvis man vil kan man godt lave den stærkere med chili eller karry.
Keyword chili, fisk, indisk, karry, spicy